Nieuwsbrief HLB Nannen - Oktober 2016 Lees online | Afmelden
HLB - Nannen
Nieuwsbrief
24 - 10 - 2016
 
 
Geachte relatie,

Bij deze ontvangt u van ons de maandelijkse klantennieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief leest u de laatste ontwikkelingen op fiscaal gebied, de aankomende evenementen en interessante publicaties. Deze maand leest u onder andere over pensioen in eigen beheer, hypotheekrenteaftrek, de Promotiedagen op 8 & 9 november en nog veel meer. 

Als u toelichting wilt op een onderwerp, neemt u dan contact op met uw HLB-adviseur.

Wij zijn erg benieuwd naar uw reactie op deze digitale nieuwsbrief. Vanzelfsprekend zijn goede tips welkom! Deze kunt u mailen naar hlb@hlb-nannen.nl.

Kent u nog andere geïnteresseerden voor deze nieuwsbrief? Zij kunnen zich hier inschrijven.

Mocht u zich niet hebben ingeschreven of de nieuwsbrief niet willen ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.
Met vriendelijke groet,
HLB Nannen
 
 
Pensioen in eigen beheer? Snelle actie geboden!
Het kabinet is van plan om het eigenbeheerpensioen af te schaffen. Als de Tweede en Eerste Kamer hier de komende maanden mee instemmen, dan is het vanaf 1 januari 2017 niet meer mogelijk om als directeur-grootaandeelhouder (dga) pensioen in eigen beheer op te bouwen. Onze klanten zullen wij individueel benaderen voor het maken van de juiste keus. Nu die opbouw stopt, moet u vóór het einde van 2016 nog enkele acties ondernemen! Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Geen hypotheekrente aftrek meer?
In veel gevallen vervalt de aftrek van hypotheekrente in 2030………dat is al over 13 jaar! Wat betekent dat voor u? Kunt u dan de maandelijkse lasten nog opbrengen?
Klaas Knot, directeur van de Nederlandse Bank, verwoordt het op 5 oktober als volgt: Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Een ‘broodje belast’ voor uw winkelpersoneel
Uw winkelpersoneel zal regelmatig tijdens een dienst moeten eten. Werkt uw personeel in een dagdienst dan zal het om een lunch gaan. Betreft het een avonddienst dan zal veelal een diner zijn. Verstrekt of vergoedt u de maaltijd aan uw personeel, dan is het goed om te weten dat de fiscale behandeling niet altijd gelijk is. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Leon van Warmerdam blij met interview in SHIFT
Afgelopen maand heeft Leon van Warmerdam, directeur  van het Lichtpunt Theatertechniek een mooi canvas doek in ontvangst mogen nemen voor de plaatsing in de laatste editie van het HLB Nederland Magazine SHIFT. Bedankt voor de samenwerking!
 
 
 
Promotiedagen Noord-Nederland 8 & 9 november
De 30e editie van de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord Nederland wordt gehouden op 8 en 9 november in Martiniplaza, Groningen. De Promotiedagen is een business event om zakenrelaties te ontmoeten en nieuwe mensen te leren kennen, maar ook om kennis te delen en uit te breiden. Wij nodigen u graag uit! Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Verkiezing Drentse Onderneming van het Jaar 2016
HLB Nannen is ook dit jaar weer een trotse sponsor van dit evenement en Bert Nannen heeft tevens zitting genomen in de jury. Wij feliciteren hierbij alvast de drie finalisten te weten: Apollo Group te Coevorden, De Groot Installatiegroep te Emmen en De Zorgzaak te Hoogeveen! Op dinsdag 15 november vindt de finale plaats in theater de Nieuwe Kolk in Assen. Tijdens deze feestelijke avond wordt bekend wie de eerste winnaar zal zijn van de Drentse Onderneming van het Jaar.  Lees verder
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Vergoeding van € 2.500 mogelijk voor inhuren internationale fiscalist
Sinds 1 oktober 2016 kunnen bedrijven die zich (verder) willen positioneren op een buitenlandse markt, een vergoeding krijgen voor de benodigde fiscale of juridische ondersteuning. Dit heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Volgt u ons al op Twitter?
Naast de berichten die u kunt lezen in deze nieuwsbrief en op onze website is ons nieuws ook via social media te volgen. Volg ons daarom via ons twitteraccount @HLB_Nannen. Hier verschijnen wekelijks alle actuele nieuwsfeiten. Kunnen wij u als nieuwe volger verwelkomen?
 
 
 
Op bezoek bij HLB Nannen, laad uw auto bij ons op
Rijdt u elektrisch en komt u binnenkort op bezoek bij HLB Nannen in Groningen? Dan kunt u voortaan bij ons uw elektrische auto opladen. 
 
 
 
 
Fiscaal nieuws
Vrijwilligersregeling of niet?
Veel sportorganisaties en non-profitorganisaties maken gebruik van vrijwilligers. Als deze onder de vrijwilligersregeling vallen hoeft de organisatie geen loonheffingen in te houden en te betalen op een vergoeding voor vrijwilligerswerkzaamheden. Maar wanneer is die regeling van toepassing en wanneer niet? Speciaal voor die vraag heeft de Belastingdienst de 'Regelhulp vrijwilligers' ontwikkeld. Lees verder »  
Plan uw investeringen voor meer aftrek
Voor kleinschalige investeringen kunt u investeringsaftrek krijgen. Met het einde van het jaar in zicht is het van belang dat u uw investeringen goed plant, want dan krijgt u meer aftrek. Lees verder »  
Aftrek onderhoud monument op de schop
Bent u eigenaar van een monumentenpand? Als het aan het kabinet ligt komt er per 1 januari 2017 een einde aan de aftrek van uitgaven aan uw pand in de inkomstenbelasting. De afschaffing van deze aftrekpost is onderdeel van de op Prinsjesdag gepresenteerde belastingplannen voor 2017. Eigenaren van monumentenpanden kunnen in de toekomst in aanmerking komen voor een subsidie. Lees verder »  
Betaalbaar personeelsfeest voor uw relatie
Een personeelsfeest in uw horecagelegenheid kan voor de feestende partij soms onverwacht duur uitvallen, omdat ook de Belastingdienst een graantje meepikt. Met de verplichte toepassing van de werkkostenregeling in 2015 zijn namelijk de regels voor de belastbaarheid van personeelsfeesten drastisch veranderd. Gelukkig zijn er nog mogelijkheden om deze kosten in de hand te houden. Benut uw kansen en wijs uw zakelijke klanten hierop. Lees verder »  
Exportkredietverzekering voor risicovolle buitenlandse order
Als u zaken doet met het buitenland, brengt dat vaak meer risico met zich mee dan bij binnenlandse afnemers. Zeker als het nieuwe klant betreft, om grotere bedragen gaat, bij langere looptijden of als u zaken doet in een politiek instabiel land. Als uw eigen verzekeraar dit risico niet kan of wil dragen, is de Exportkredietverzekering met garantstelling van de Nederlandse Staat wellicht een oplossing. Lees verder »  
Btw-regels bij import van auto
Het importeren van een auto uit het buitenland kan aantrekkelijk zijn. De gevolgen voor de btw moet u hierbij niet uit het oog verliezen. Onderscheid moet worden gemaakt tussen nieuwe of bijna nieuwe auto’s, en oudere auto’s. Lees verder »  
Minder motorrijtuigenbelasting in 2017
De tarieven in de motorrijtuigenbelasting voor personenauto's gaan per 1 januari 2017 met 2% omlaag. Deze kunnen echter nog verder naar beneden. Het kabinet stelt daarom een verlaging voor van 2,7%. Dat betekent dat u in 2017 nog iets minder kwijt bent aan motorijtuigenbelasting dan in eerste instantie gedacht. Lees verder »  
Consumpties en douche chauffeurs tot 2021 onbelast
Over de fiscale beoordeling van de verblijfkostenvergoedingen van de cao zijn met de Belastingdienst afspraken gemaakt die gelden tot 31 december 2021. Door deze afspraken kunt u alle verblijfkostenvergoedingen van artikel 40 en 41 van de cao onbelast vergoeden. Lees verder »  
 
 
 
Volg HLB online via:
Linkedin   Twitter
Contact
  Vestigingen
  Contactformulier
  Adviesgesprek aanvragen
  Werken bij HLB
Mijn gegevens
  Gegevens wijzigen
  Afmelden
 
Ondernemend, net als u
www.hlb-nannen.nl