Nieuwsbrief HLB Nannen - november 2016 Lees online | Afmelden
HLB - Nannen
Nieuwsbrief
21 - 11 - 2016
 
 
Geachte relatie,

Bij deze ontvangt u van ons de maandelijkse klantennieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief leest u de laatste ontwikkelingen op fiscaal gebied, de aankomende evenementen en interessante publicaties. Deze maand leest u onder andere over verplicht digitaal deponeren, belastingvrij schenken, de aftrek voor onzelfstandige werkruimte van de huurwoning én feliciteren we de Drentse Onderneming van het Jaar 2016. 

Als u toelichting wilt op een onderwerp, neemt u dan contact op met uw HLB-adviseur.

Wij zijn erg benieuwd naar uw reactie op deze digitale nieuwsbrief. Vanzelfsprekend zijn goede tips welkom! Deze kunt u mailen naar hlb@hlb-nannen.nl.

Kent u nog andere geïnteresseerden voor deze nieuwsbrief? Zij kunnen zich hier inschrijven.

Mocht u zich niet hebben ingeschreven of de nieuwsbrief niet willen ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.
Met vriendelijke groet,
HLB Nannen
 
 
Verplicht digitaal deponeren boekjaar 2016
Micro en kleine rechtspersonen moeten vanaf het boekjaar 2016 hun jaarrekening verplicht digitaal deponeren. Het is dan dus niet langer mogelijk om de jaarrekening op papier te deponeren. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Aftrek onzelfstandige werkruimte huurwoning verdwijnt
Ondernemers kunnen waarschijnlijk alleen nog in 2016 van de aftrekpost ‘onzelfstandige werkruimte huurwoning’ gebruik maken. In antwoord op Kamervragen meldde de Staatssecretaris gisteren dat hij een wetswijziging voorbereid waardoor deze aftrek vanaf 2017 niet meer mogelijk is. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Arrangementsprijs voor feest of partij tegen 6% btw-tarief
Wanneer u als horecaondernemer all-in arrangementen verkoopt, zijn alle btw-tarieven van toepassing. Het aanbieden van eten en drinken in een restaurant valt onder het 6%-tarief. De verkoop van alcoholhoudende dranken is belast met het hoge btw-tarief van 21%. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Hoe kun je optimaal belastingvrij schenken ten behoeve van de eigen woning in 2016 en 2017
Met ingang van het  laatste kwartaal 2013 tot en met eind 2014 kon van een tijdelijke verhoogde schenkingvrijstelling geprofiteerd worden. Iedereen kreeg hierdoor de gelegenheid  om, met hulp van anderen, fiscaal vriendelijk te investeren in een eigen woning. Het was zo’n succes dat het kabinet  besloten heeft  om de vrijstelling met ingang van 1 januari 2017 permanent in te voeren. Goed nieuws zou je zeggen. Maar let op, de regeling is niet zonder addertjes onder het gras. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Winnaar Drentse Onderneming van het jaar 2016
Wij feliciteren De Groot Installatiegroep met het behalen van de prijs: Drentse Onderneming van het Jaar 2016! Bert Nannen, vennoot en fiscalist bij HLB Nannen, was dit jaar één van de juryleden die een bijdrage heeft geleverd aan de selectie van de genomineerden, finalisten en uiteindelijke winnaar. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Grenzeloos adviseren
HLB Nannen stond recent met HLB Treuhand uit Oldenburg (Dtsl) op het “Oldenburgplein” van de grootste ondernemingsbeurs van het Noorden: de promotiedagen in Groningen. Aan verschillende ondernemers hebben we de mogelijkheden van de grensoverschrijdende samenwerking tussen HLB kantoren laten zien. Lees verder »
 
 
 
Intenational Welcome Center North
HLB Nannen is trotse partner van het International Welcome Center North in Groningen. Het IWCN (www.iwcn.nl) biedt een “one- stop- shop” voor werknemers die vanuit het buitenland in Nederland komen werken. Het IWCN ondersteunt door hechte samenwerking van instanties en partners bij de zaken waar men tegen aanloopt bij immigratie: van documenten tot huisvesting, van school voor de kinderen tot belastingzaken. 
 
 
 
Volgt u ons al op Twitter?
Naast de berichten die u kunt lezen in deze nieuwsbrief en op onze website is ons nieuws ook via social media te volgen. Volg ons daarom via ons twitteraccount @HLB_Nannen. Hier verschijnen wekelijks alle actuele nieuwsfeiten. Kunnen wij u als nieuwe volger verwelkomen?
 
 
 
Op bezoek bij HLB Nannen, laad uw auto bij ons op
Rijdt u elektrisch en komt u binnenkort op bezoek bij HLB Nannen in Groningen? Dan kunt u voortaan bij ons uw elektrische auto opladen. 
 
 
 
 
Fiscaal nieuws
Hypotheek via familielid? Interessant voor alle partijen!
De hypotheekrente is extreem laag. Het kopen van een huis kan daarom zeer interessant zijn. Des te vervelender is het voor jongeren als de bank de aankoop niet wil financieren. Aankloppen bij ouders of grootouders kan dan een optie zijn. Lees verder »  
Betaal uw lijfrente voor 1 januari
Heeft u vorig jaar minder pensioen opgebouwd dan fiscaal mogelijk is gezien uw inkomsten, kunt u dit jaar een lijfrente aanschaffen en de premies ten laste van uw inkomen brengen. Het is wel van belang dat u de premies voor uw lijfrente dan nog dit jaar betaalt! Lees verder »  
Groen licht Belastingplan 2017
Na een aantal dagen van debatteren is de Tweede Kamer op donderdag 17 november 2016 akkoord gegaan met de belastingplannen voor 2017. Daarmee komt onder andere de afschaffing van het pensioen in eigen beheer een stuk dichterbij en wordt het terugvragen van btw op oninbare vorderingen eenvoudiger. Lees verder »  
Check uw legesheffing
Als de gemeente een dienst voor u verricht, denk aan het aanvragen van een bouwvergunning, kan men hiervoor leges in rekening brengen. Dit is wel aan regels gebonden. Het kan daarom geen kwaad een en ander even te checken, want dit kan zomaar leiden tot een lagere aanslag. Lees verder »  
Kunt u uw loonbelasting of btw tijdelijk niet betalen?
Kunt u uw loonbelasting of omzetbelasting tijdelijk niet betalen? Vraag dan altijd kort telefonisch uitstel van betaling aan. Als het uitstel wordt verleend, komt de opgelegde betaalverzuimboete op de naheffingsaanslag namelijk te vervallen. Lees verder »  
Minimumloon per 1 januari 2017
De brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon gaan iets omhoog per 1 januari 2017. Halfjaarlijks worden deze bedragen aangepast aan de ontwikkeling van de gemiddelde cao-lonen in Nederland. Lees verder »  
Drie maanden extra voor stopzetten pensioen in eigen beheer
Directeur-grootaandeelhouders (DGA's) krijgen drie maanden extra de tijd om de laatste stappen te zetten die nodig zijn voor het stopzetten van de verdere opbouw van het pensioen in eigen beheer. Lees verder »  
Compensatie ontslag langdurig zieke werknemer
Er zijn twee aanpassingen van de transitievergoeding op komst. Werkgevers zijn in de toekomst nog steeds een transitievergoeding verschuldigd wanneer zij een zieke werknemer na twee jaar ziekte ontslaan, maar zij kunnen wel rekenen op compensatie. Daarnaast krijgen cao-partijen meer ruimte om af te wijken van de transitievergoeding. Lees verder »  
Dga heeft informatieplicht bij afkoop of omzetting pensioen
Maakt u in 2017, 2018 of 2019 gebruik van de mogelijkheid om uw in eigen beheer opgebouwd pensioen af te kopen of om te zetten in een oudedagsverplichting? Dan moet u daarover verplicht informatie aanleveren bij de Belastingdienst. Om welke informatie het gaat, is recent bekendgemaakt. Lees verder »  
Monumentenaftrek nog niet geschrapt
Goed nieuws voor particuliere eigenaren van monumentenpanden. De fiscale aftrek voor het onderhoud van monumentenpanden blijft in 2017 toch bestaan. Het plan van het kabinet om deze aftrekpost in de inkomstenbelasting te schrappen en te vervangen voor een subsidieregeling, is uitgesteld. Lees verder »  
 
 
 
Volg HLB online via:
Linkedin   Twitter
Contact
  Vestigingen
  Contactformulier
  Adviesgesprek aanvragen
  Werken bij HLB
Mijn gegevens
  Gegevens wijzigen
  Afmelden
 
Ondernemend, net als u
www.hlb-nannen.nl