Wij wensen u fijne kerstdagen en een gelukkig 2017 toe!  Lees online | Afmelden
HLB - Nannen
Nieuwsbrief
21 - 12 - 2016
 
 
Geachte relatie,

Was 2016 een succesvol jaar voor u en uw geliefden? We hopen van wel.

Wij kijken in ieder geval terug op een jaar vol leerzame gesprekken, enerverende onderhandelingen, mooie deals en prachtige samenwerkingen. Wij wensen u fijne kerstdagen en een gelukkig 2017 toe! Bekijk ook onze digitale kerstgroet hier. 

In deze laatste nieuwsbrief leest u de laatste ontwikkelingen op fiscaal gebied, de aankomende evenementen en interessante publicaties. Deze maand leest u onder andere over de laatste btw-aangifte, de ontwikkelingen binnen het MKB voor 2017, het vieren van de kerstborrel en dienstverband na contractverlenging.

Als u toelichting wilt op een onderwerp, neemt u dan contact op met uw HLB-adviseur.

Wij zijn erg benieuwd naar uw reactie op deze digitale nieuwsbrief. Vanzelfsprekend zijn goede tips welkom! Deze kunt u mailen naar hlb@hlb-nannen.nl.

En wees gerust: ook in 2017 zullen we u op de hoogte blijven houden van de laatste ontwikkelingen.

Kent u nog andere geïnteresseerden voor deze nieuwsbrief? Zij kunnen zich hier inschrijven.

Mocht u zich niet hebben ingeschreven of de nieuwsbrief niet willen ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.

Veel leesplezier en tot volgend jaar!
Met vriendelijke groet,
HLB Nannen
 
 
Kerstgroet
 
Toegevoegde waarde? De laatste BTW-aangifte…
Aan het begin van een nieuw jaar is het de tijd om de balans op te maken van het verstreken jaar, zowel letterlijk als figuurlijk. Eén van de dingen die daarbij hoort, is de laatste aangifte omzetbelasting van het jaar. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
2017 in Zicht: Mkb rekent op sprong voorwaarts in 2017
Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf staat er financieel gezien goed voor en is over de hele linie positief gestemd over het komende jaar. Dit blijkt uit het nieuwe SRA-rapport '2017 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen'. Download het rapport hier »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
HLB Insight | Winter 2016
HLB Insight is een nieuwsbrief van HLB International met het laatste nieuws over het HLB-netwerk, zakelijke ontwikkelingen, evenementen en conferenties, betrokkenheid bij het vak en duurzaamheid. Lees hier HLB Insight Winter 2016 en leer meer over HLB, de successen en initiatieven. 
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Mag de werkgever een werknemer verplichten vakantiedagen op te nemen?
Zo tegen de Kerst wordt het bij sommige bedrijven wat rustiger. Mag een werkgever een werknemer dan verplichten vakantiedagen op te nemen? Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
De Kerstborrel thuis of uit?
Doe dit jaar eens wat anders met de kerstborrel. Door de juiste keuzes te maken kunt u wellicht belasting besparen. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Tijdelijk of vast dienstverband na contractverlenging?
Veel tijdelijke arbeidscontracten lopen af op 31 december. Dan doet zich voor werkgevers altijd de vraag voor of het dienstverband met de werknemer voortgezet moet worden of niet. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Volgt u ons al op Twitter?
Naast de berichten die u kunt lezen in deze nieuwsbrief en op onze website is ons nieuws ook via social media te volgen. Volg ons daarom via ons twitteraccount @HLB_Nannen. Hier verschijnen wekelijks alle actuele nieuwsfeiten. Kunnen wij u als nieuwe volger verwelkomen?
 
 
 
Op bezoek bij HLB Nannen, laad uw auto bij ons op
Rijdt u elektrisch en komt u binnenkort op bezoek bij HLB Nannen in Groningen? Dan kunt u voortaan bij ons uw elektrische auto opladen. 
 
 
 
 
Fiscaal nieuws
Catalogusprijs blijft de maatstaf voor bijtelling
Als u met een bijtelling te maken heeft omdat u rijdt in een auto van de zaak, dan wordt deze bijtelling al jaren berekend over de catalogusprijs van deze auto. Een beroep op het toepassen van de bijtelling over een lagere waarde is onlangs door de Hoge Raad afgewezen. Lees verder »  
Aansprakelijk voor onderbetaling chauffeurs goederenvervoer
Opdrachtgevers voor het vervoeren van goederen over de weg kunnen aansprakelijk gesteld worden voor onderbetaling van de werknemer. De ketenaansprakelijkheid voor loonvorderingen wordt per 1 januari 2017 uitgebreid met de overeenkomst tot het vervoeren van goederen over de weg en het doen vervoeren van goederen over de weg (expeditie-overeenkomst). De Eerste Kamer is akkoord gegaan met een wetsvoorstel. Lees verder »  
Herkansing telefonisch ingetrokken bezwaar Belastingdienst
Heeft u tussen 11 november 2009 en 1 november 2016 een bezwaar bij de Belastingdienst telefonisch ingetrokken en voelt u zich door deze telefonische afhandeling achteraf benadeeld? Een herkansing dient zich aan. U krijgt nu de mogelijkheid om de behandeling van uw bezwaar alsnog voort te zetten. Lees verder »  
Benut de vrije ruimte in de wkr!
Een extra feestje dit jaar of een fiets van de zaak voor uw werknemer? Heeft u dit jaar nog voldoende ruimte in de werkkostenregeling over, maak daar dan gebruik van. Bovenstaande vergoedingen en verstrekkingen aan uw werknemers kunnen onbelast als u deze onderbrengt in uw vrije ruimte. Houd hierbij wel rekening met de beperking die de gebruikelijkheidstoets aan u oplegt. Lees verder »  
Hoorplicht bij bezwaar: wat heb ik eraan?
Als u het niet eens bent met een belastingaanslag, kunt u in bezwaar. In dat geval zal de fiscus u eerst horen. Hoe gaat dat en is dat nuttig? Lees verder »  
Kerstpakket voor uw vrijwilligers? Let op!
Zijn er binnen uw organisatie ook vrijwilligers werkzaam en krijgen deze ook dit jaar weer een kerstpakket? Laat de fiscale gevolgen u dan niet verrassen. Lees verder »  
Tegemoetkoming kinderopvang in 2017 omhoog
De kinderopvangtoeslag gaat in 2017 omhoog. Nagenoeg alle ouders die gebruik maken van kinderopvang gaan er op vooruit. Omdat de minimale bijdrage van de overheid stijgt van 23,8% naar 33,3%, profiteren zeker de hogere inkomens. Lees verder »  
Einde aan goedkoop rijden in nieuwe dure nul-emissie auto
Volgend jaar wijzigen de bijtellingspercentages en blijven er voor nieuwe auto’s nog maar twee percentages over: 4% voor nul-emissie auto’s en 22% voor alle andere auto’s. Voor 2018 blijft dit gehandhaafd maar vanaf 2019 geldt voor nul-emissie auto’s op batterij een beperking. Lees verder »  
Kerstpakket of nieuwjaarsgeschenk?
Krijgt uw personeel elk jaar een kerstpakket, maar is uw vrije ruimte dit jaar al vol? Voorkom dan 80% belastingheffing en vervang het kerstpakket door een nieuwjaarsgeschenk. Lees verder »  
5 tips bij schenken bedrijf
Het kan interessant zijn om het bedrijf aan uw kinderen te schenken. U neemt een financieringsprobleem weg bij het kind. Daarnaast zijn er veel fiscale faciliteiten speciaal voor familiebedrijven. Hier volgen vijf tips. Lees verder »  
 
 
 
Volg HLB online via:
Linkedin   Twitter
Contact
  Vestigingen
  Contactformulier
  Adviesgesprek aanvragen
  Werken bij HLB
Mijn gegevens
  Gegevens wijzigen
  Afmelden
 
Ondernemend, net als u
www.hlb-nannen.nl