Nieuwsbrief HLB Nannen - Januari 2017 Lees online | Afmelden
HLB - Nannen
Nieuwsbrief
30 - 01 - 2017
 
 
Geachte relatie,

Bij deze ontvangt u van ons de maandelijkse klantennieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief leest u de laatste ontwikkelingen op fiscaal gebied en interessante publicaties. Deze maand leest u onder andere over de HLB Duurzame Subsidie top 5, de Special Lonen 2017, hoe wij u van dienst kunnen zijn in Rusland en nog veel meer. 

Als u toelichting wilt op een onderwerp, neemt u dan contact op met uw HLB-adviseur.

Wij zijn erg benieuwd naar uw reactie op deze digitale nieuwsbrief. Vanzelfsprekend zijn goede tips welkom! Deze kunt u mailen naar hlb@hlb-nannen.nl.

Kent u nog andere geïnteresseerden voor deze nieuwsbrief? Zij kunnen zich hier inschrijven.

Mocht u zich niet hebben ingeschreven of de nieuwsbrief niet willen ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.
Met vriendelijke groet,
HLB Nannen
 
 
Special lonen 2017
Download nu de HLB Special Lonen 2017 en lees alle actuele informatie over de belangrijkste onderwerpen voor u als werkgever. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
HLB International Business Services (IBS) Group
HLB Nannen biedt Compliance Services voor uw bedrijf hier in Nederland. Mocht u besluiten om nieuwe internationale gebieden te gaan verkennen, kunnen we nu onze diensten aanbieden op een wereldwijde schaal. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
HLB Duurzame Subsidie top 5 voor 2017
Wij hebben voor u een top 5 samengesteld van duurzame subsidies waar u in 2017 gebruik van kunt maken. Let op! Elke subsidieregeling kent zijn eigen voorwaarden. Soms moet je de subsidie aanvragen voordat de opdrachtbevestiging getekend wordt en soms kan dit pas achteraf, maar dan wel binnen een binnen een termijn van 3 maanden (zoals geldt voor MIA-Vamil en EIA) na het aangaan van de investeringsverplichting. Overleg altijd vooraf met één van onze adviseurs. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Rusland uw nieuwe markt?
Voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf houdt de wereld tegenwoordig niet meer op bij de grenzen van de eigen regio. De wereld wordt kleiner en Europa groeit. U groeit graag mee en u ziet kansen. Bent u benieuwd wat HLB Nannen voor u kan betekenen? Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Einde kinderalimentatie in box 3
Vanaf 2017 kunt u geen kinderalimentatie meer opgeven als schuld in box 3. In de aangifte inkomstenbelasting voor 2016 is dit nog wel mogelijk. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Volgt u ons al op Twitter?
Naast de berichten die u kunt lezen in deze nieuwsbrief en op onze website is ons nieuws ook via social media te volgen. Volg ons daarom via ons twitteraccount @HLB_Nannen. Hier verschijnen wekelijks alle actuele nieuwsfeiten. Kunnen wij u als nieuwe volger verwelkomen?
 
 
 
Op bezoek bij HLB Nannen, laad uw auto bij ons op
Rijdt u elektrisch en komt u binnenkort op bezoek bij HLB Nannen in Groningen? Dan kunt u voortaan bij ons uw elektrische auto opladen. 
 
 
 
 
Fiscaal nieuws
Welke werkkleding is onbelast voor de WKR?
Heeft u personeel werkkleding? Dan moet u zich afvragen of u hiermee rekening moet houden bij de afrekening van de WKR 2016. Deze vindt plaats bij de aangifte loonheffingen januari 2017. Wij zetten de regels nogmaals voor u op een rij. Lees verder »  
Reken uiterlijk eind februari de WKR 2016 af
Het jaar 2016 is voorbij en 2017 is al weer vol aan de gang. Bij de aangifte loonheffingen januari 2017 moet u echter nog even terugkijken naar 2016 en voor de WKR de balans opmaken. Heeft u uw vrije ruimte overschreden, dan moet u afrekenen met de Belastingdienst. Lees verder »  
Wanneer wordt pensioen in eigen beheer nu afgeschaft?
Nadat eind december de afschaffing van het pensioen in eigen beheer werd uitgesteld, staat deze nu weer op de rails. De indexatiekwestie die aanleiding was voor dit uitstel, is opgelost. Als alles parlementair meezit is, per 1 april aanstaande de afschaffing alsnog een feit. U heeft vanaf die datum dan nog drie maanden de tijd, dus tot 1 juli, om met uw pensioenopbouw te stoppen. Lees verder »  
Mobieltje, tablet en computer in afrekening WKR?
U vergoedt uw werknemers de telefoonkosten en verstrekt aan hen een tablet of laptop. Kan dit onbelast of moeten deze vergoedingen en verstrekkingen mee in de afrekening WKR 2016? Lees verder »  
Brexit, transport en btw
Heeft u een internationaal transportbedrijf of doet u hier zaken mee? Met de Brexit in aantocht is de verwachting dat regels en procedures ingewikkelder worden. Zo ook voor de btw. Lees verder »  
Meerdere bv’s? Mogelijk geen of minder eindheffing WKR
Voor eind februari 2017 moet u de eindheffing van de WKR hebben berekend en betaald. Heeft u meerdere bv’s, dan kan het zo zijn dat u in de ene bv vrije ruimte te kort heeft, terwijl u in de andere bv ruimte over heeft. Met de concernregeling kunt u dan onder voorwaarden een collectieve vrije ruimte creëren en zo belasting besparen. Uiterlijk bij het indienen van de aangifte loonheffingen januari 2017 moet u kiezen of u de concernregeling toepast of niet. Lees verder »  
Vergeet btw over privégebruik auto niet
Denk deze maand bij uw laatste btw-aangifte over 2016 aan de btw voor auto’s van de zaak die ook privé gebruikt worden. Deze bijzondere post komt namelijk maar eenmaal per jaar voor. Lees verder »  
Gebruiksverklaring nodig bij verkoop btw-belast pand 2015
Heeft u in 2015 een pand geleverd en daarbij met de koper gekozen voor btw-belaste levering? Controleer dan deze maand of uw koper in 2015 en 2016 aan de voorwaarden heeft voldaan. Vraag uw koper dit uiterlijk op 28 januari 2017 schriftelijk te bevestigen bij u én de Belastingdienst. Lees verder »  
Wanneer is een auto 'gebruikt' voor bpm en btw?
Bij de aanschaf van een auto is het van belang of een auto fiscaal 'nieuw' is. Dit is namelijk van invloed op de hoogte van een tweetal autobelastingen: de bpm en btw. Lees verder »  
Aangifte loonheffingen 2017: Wees er op tijd bij!
Verzorgt u zelf de loonadministratie, houdt u dan in de gaten houden wanneer u de aangifte loonheffingen moet doen. Om te voorkomen dat u het overzicht kwijt bent, heeft de Belastingdienst hiervoor een handig document gepubliceerd. Lees verder »  
 
 
 
Volg HLB online via:
Linkedin   Twitter
Contact
  Vestigingen
  Contactformulier
  Adviesgesprek aanvragen
  Werken bij HLB
Mijn gegevens
  Gegevens wijzigen
  Afmelden
 
Ondernemend, net als u
www.hlb-nannen.nl