Nieuwsbrief HLB Nannen - Maart 2017 Lees online | Afmelden
HLB - Nannen
Nieuwsbrief
27 - 03 - 2017
 
 
Geachte relatie,

Bij deze ontvangt u van ons de maandelijkse klantennieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief leest u de laatste ontwikkelingen op fiscaal gebied, de aankomende evenementen en interessante publicaties. Deze maand leest u onder andere over wat u moet doen als u te weinig btw heeft betaald in 2016, hoe u een btw besparing van 64% kunt realiseren en over btw bij zakendoen in het buitenland.

Als u toelichting wilt op een onderwerp, neemt u dan contact op met uw HLB-adviseur.

Wij zijn erg benieuwd naar uw reactie op deze digitale nieuwsbrief. Vanzelfsprekend zijn goede tips welkom! Deze kunt u mailen naar hlb@hlb-nannen.nl.

Kent u nog andere geïnteresseerden voor deze nieuwsbrief? Zij kunnen zich hier inschrijven.

Mocht u zich niet hebben ingeschreven of de nieuwsbrief niet willen ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.
Met vriendelijke groet,
HLB Nannen
 
 
Te lage voorlopige aanslag VPB? Actie vóór 24 maart
Heeft u over het jaar 2016 al een voorlopige aanslag vennootschapsbelasting gehad, maar verwacht u dat deze te laag is? Kom dan snel in actie en voorkom dat u 8% rente moet betalen aan de Belastingdienst. Dit geldt ook voor de inkomstenbelasting. Gelukkig geldt daar een lagere rente van 4%. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Te weinig btw betaald in 2016? Corrigeer vóór 1 april!
Heeft u over 2016 te weinig btw aangegeven, doe dit dan alsnog met een suppletieformulier omzetbelasting. Doet u dat vóór 1 april 2017, dan betaalt u geen belastingrente. Een correctie van € 1.000 of minder kunt u ook in uw eerstvolgende aangifte verwerken.Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Btw bij zakendoen in het buitenland
Levert u goederen in het buitenland, zorg dan dat u op de hoogte bent van de btw-regels. Moet de btw in Nederland of in het buitenland worden afgedragen? En wie moet de btw afdragen: u of uw afnemer? Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Een belastingbesparing van 64%, hoe doe je dat?
Hoe meer er wordt verdiend, hoe meer belasting er wordt betaald. Maar, wat ook geldt is als je meer verdient sommige inkomensafhankelijke regelingen lager worden. Vaak wordt alleen gekeken naar de besparing aan inkomstenbelasting. Maar, vaak is er veel meer te halen! Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Succesvol financiering in 2017 – alternatieve financieringsvormen voor uw bv
De economie is inmiddels flink aangetrokken. Desondanks is het voor bedrijven nog vaak lastig om geld te lenen bij een bank. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Volgt u ons al op Twitter?
Naast de berichten die u kunt lezen in deze nieuwsbrief en op onze website is ons nieuws ook via social media te volgen. Volg ons daarom via ons twitteraccount @HLB_Nannen. Hier verschijnen wekelijks alle actuele nieuwsfeiten. Kunnen wij u als nieuwe volger verwelkomen?
 
 
 
Op bezoek bij HLB Nannen, laad uw auto bij ons op
Rijdt u elektrisch en komt u binnenkort op bezoek bij HLB Nannen in Groningen? Dan kunt u voortaan bij ons uw elektrische auto opladen. 
 
 
 
 
Fiscaal nieuws
Lunch tijdens vergadering. Belast of onbelast?
Elke donderdagmiddag houden uw werknemers een lunchvergadering op kantoor. U verzorgt de broodjes, wat te drinken en een stuk fruit. Is deze lunch belast of onbelast? Lees verder »  
Familiebedrijven presteren beter
Familiebedrijven presteren beter dan 'gewone' bedrijven, dat blijkt uit meerdere onderzoeken door de jaren heen. Vooral als het gaat om financiële prestaties springt het familiebedrijf er bovenuit. De rentabiliteit is structureel hoger dan bij andere bedrijven. Hoe komt dat? Lees verder »  
Boetes voor te weinig loon stagiaires en starters
De inspectie SZW heeft een onderzoek uitgevoerd naar de beloning van stagiaires en starters in Limburg. Twee bedrijven bleken niet te voldoen aan de eisen van de Wet op het Minimumloon. Dat betekende voor de bedrijven nabetaling van het wettelijk minimumloon en ook nog eens kans op een boete. Een boete kan oplopen tot € 10.000. Lees verder »  
Max € 2.000 premiekorting per jaar voor arbeidsbeperkte
Als u een arbeidsbeperkte werknemer in dienst neemt, heeft u mogelijk drie jaar lang recht op een korting van € 2.000 per jaar op te betalen premies. Lees verder »  
Per 1 april vervroegd afkopen hypotheek zonder belastingheffing
De tijdklemmen op een kapitaalverzekering eigen woning (KEW), een spaarrekening eigen woning (SEW) of een beleggingsrecht eigen woning (BEW), komen definitief te vervallen per 1 april aanstaande. Wilt u een dergelijk product graag eerder beëindigen dan de geldende looptijd om uw eigenwoningschuld vroegtijdig af te lossen, dan kan dit vanaf die datum zonder belastingheffing. Lees verder »  
Auto van de zaak delen kan duur uitpakken voor dga
Als u als dga uw auto van de zaak deelt met uw bv, andere dga's of werknemers, zitten daar nogal wat haken en ogen aan. Wat besliste de rechter hier onlangs over en hoe voorkomt u dat u per saldo zelfs duurder uit bent? Lees verder »  
Geen btw-vrijstelling meer voor ligplaatsen motorboten bij watersportverenigingen
De btw-vrijstelling voor niet-winstbeogende watersportverenigingen is per 1 januari 2017 gewijzigd. Deze btw-vrijstelling mag vanaf die datum alleen worden toegepast op verhuur van lig- en bergplaatsen voor vaartuigen die geschikt zijn voor de beoefening van watersport. Dit betreft in principe zeilboten, roeiboten, kano’s en zogeheten zeer snelle powerboats. Lees verder »  
Contante betaling van gehele loon verboden
Vanaf 1 januari 2016 is het verboden om loon van uw werknemers volledig contant te betalen. U bent namelijk verplicht om tenminste het netto wettelijk minimumloon giraal over te maken aan uw werknemers. Lees verder »  
Alleen bijtelling vervangende auto
Als u aan uw werknemer tijdelijk een andere auto van de zaak ter beschikking stelt heeft dit consequenties voor de bijtelling. De Belastingdienst heeft onlangs duidelijkheid verschaft hoe voorkomen kan worden dat tegelijkertijd over zowel de reguliere als de vervangende auto een bijtelling moet plaatsvinden. Lees verder »  
 
 
 
Volg HLB online via:
Linkedin   Twitter
Contact
  Vestigingen
  Contactformulier
  Adviesgesprek aanvragen
  Werken bij HLB
Mijn gegevens
  Gegevens wijzigen
  Afmelden
 
Ondernemend, net als u
www.hlb-nannen.nl