Nieuwsbrief HLB Nannen juni 2017 Lees online | Afmelden
HLB - Nannen
Nieuwsbrief
28 - 06 - 2017
 
 
Geachte relatie,

Bij deze ontvangt u van ons de maandelijkse klantennieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief leest u de laatste ontwikkelingen op fiscaal gebied, de aankomende evenementen en interessante publicaties. Deze maand leest u onder andere over het omzetten van uw pensioen in een oudedagsverplichting, de wijzigingen in het wettelijk minimumjeugdloon en over de verkiezing van de 'Drentse Onderneming van het Jaar 2017'. 

Als u toelichting wilt op een onderwerp, neemt u dan contact op met uw HLB-adviseur.

Wij zijn erg benieuwd naar uw reactie op deze digitale nieuwsbrief. Vanzelfsprekend zijn goede tips welkom! Deze kunt u mailen naar hlb@hlb-nannen.nl.

Kent u nog andere geïnteresseerden voor deze nieuwsbrief? Zij kunnen zich hier inschrijven.

Mocht u zich niet hebben ingeschreven of de nieuwsbrief niet willen ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.
Met vriendelijke groet,
HLB Nannen
 
 
Einde pensioen in eigen beheer. Kiest u voor omzetting?
Nu het doek is gevallen voor het opbouwen van pensioen in eigen beheer, moet u gaan kiezen wat u met uw reeds in eigen beheer opgebouwde pensioen wilt gaan doen. Een van de mogelijkheden die u heeft, is het pensioen in eigen beheer omzetten in een oudedagsverplichting. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Wijzigingen minimumjeugdloon per 1 juli 2017
Per 1 juli aanstaande stijgt het minimumjeugdloon voor 18- tot en met 21-jarigen. Die stijging is meer dan de gebruikelijke halfjaarlijkse verhoging. Werkgevers krijgen hierdoor te maken met hogere loonkosten. Zij kunnen rekenen op een compensatie. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Branches in Zicht
Met trots wijzen wij u op een artikel in het Financieele Dagblad van 6 juni jl. Hierin heeft het FD aandacht voor het SRA-sectorrapport 'Branches in Zicht 2017'. Dit rapport brengt de harde cijfers van de nederlandse mkb-ondernemer in kaart, in verschillende regio's. Per branche worden de verwachtingen weergegeven. Nieuw in dit rapport zijn de conjunctuurcijfers. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Verkiezing Drentse Onderneming van het Jaar 2017
Ook in 2017 is HLB Nannen weer sponsor van de verkiezing Drentse Onderneming van het Jaar. Vorig jaar ging de meest prestigieuze ondernemersprijs van Drenthe naar Installatiegroep de Groot uit Emmen. Dit jaar wordt de 'Drentse Onderneming van het Jaar 2017'-prijs uitgereikt op 16 november a.s.  Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Periodiek verrekenen? Dat doen wij niet.
Veel stellen zijn gehuwd op huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden en houden daarmee hun vermogens gescheiden. Omdat dit niet in alle situaties gewenst is, spreken ze met elkaar verrekenbedingen af. Het niet naleven van de verrekening kan een lelijk struikelblok zijn bij een (echt)scheiding. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 

In verband met de vakantieperiode ontvangt u van ons in juli en augustus geen nieuwsbrief. Onze eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt medio september. 


HLB Nannen wenst iedereen alvast een fijne vakantie! 
 
 
 
Volgt u ons al op Twitter?
Naast de berichten die u kunt lezen in deze nieuwsbrief en op onze website is ons nieuws ook via social media te volgen. Volg ons daarom via ons twitteraccount @HLB_Nannen. Hier verschijnen wekelijks alle actuele nieuwsfeiten. Kunnen wij u als nieuwe volger verwelkomen?
 
 
 
Op bezoek bij HLB Nannen, laad uw auto bij ons op
Rijdt u elektrisch en komt u binnenkort op bezoek bij HLB Nannen in Groningen? Dan kunt u voortaan bij ons uw elektrische auto opladen. 
 
 
 
 
Fiscaal nieuws
Country-by-Country Reporting: Increase of penalty amount in The Netherlands
The Dutch Parliament took an important measure against tax avoidance. On April 18, 2017 the majority of the members voted in favor of a bill that raises the penalty for not filing the Country-by-Country Report. Lees verder »  
‘MijnOverheid’ is niet vrijblijvend
Als u gebruik maakt van de digitale berichtenbox van MijnOverheid, heeft dit rechtskracht, zo oordeelt de rechter. Vergeet dus niet berichten in uw box tijdig te lezen, anders kunt u onverwacht in de problemen komen. Lees verder »  
Geen laag btw-tarief voor parkeren bij pretpark
Ook deze vakantie zullen pretparken weer volop bezoekers trekken. Op het parkeren bij deze parken moet het hoge btw-tarief van 21% toegepast worden, aldus de rechter. Lees verder »  
Wanneer heeft u geen bijtelling op bestelauto of busje?
Voor bestelauto's en bestelbusjes geldt in beginsel ook gewoon de bijtelling vanwege het privégebruik. Die geldt echter niet als privégebruik niet mogelijk is. Wat zijn de voorwaarden? Lees verder »  
Nieuwe Arbowetregels per 1 juli 2017
Per 1 juli aanstaande wijzigt de Arbowet. Werkgevers en werknemers worden meer betrokken bij de arbodienstverlening, de preventie in de onderneming en de randvoorwaarden voor het handelen van de bedrijfsarts. De belangrijkste wijzigingen hebben we voor u op een rij gezet. Lees verder »  
Wettelijke vakantiedagen 2016 vervallen per 1 juli
Heeft uw personeel nog wettelijke vakantiedagen staan van 2016? Dan moeten zij deze vóór 1 juli 2017 opnemen. Gebeurt dit niet, dan komen ze te vervallen. Afkoop van deze dagen is niet mogelijk, tenzij het dienstverband wordt beëindigd. Lees verder »  
Medische zorg maakt in 2016 financiële verbeterslag
De medische zorg zag in 2016 zowel de omzet- als de winstgroei versnellen. De omzetgroei was met ruim 6 procent verdubbeld ten opzichte van 2015. Absoluut gezien bleef de branche daarmee wat achter bij het landelijk gemiddelde van 7,4 procent, maar de versnelling van de groei was duidelijk sterker. Ondanks een bovengemiddelde stijging van de personeelskosten trok de winstgroei in de medische zorg aan tot bijna 9 procent, in 2015 was dit nog bijna 3 procent. In het mkb nam de winstgroei per saldo juist af. Al met al heeft de medische zorg dus een bovengemiddeld jaar gedraaid. Dit blijkt uit het nieuwe SRA-rapport ‘Branches in Zicht 2017, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen’. Lees verder »  
ANBI? Publiceer vóór 1 juli de jaarcijfers!
Is uw instelling aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)? Publiceer dan vóór 1 juli 2017 de jaarcijfers over 2016. Doet u dit niet of bent u te laat, dan riskeert u het verlies van de ANBI-status. Lees verder »  
Uitschieters in winst 2016 in industrie
In 2016 liet de Nederlandse industrie opnieuw hogere winst- en omzetcijfers zien. Wel vlakte deze groei duidelijk af. De omzet steeg met bijna 4 procent terwijl dit in 2015 nog zo’n 8 was en 13,4 procent in 2014. Daarmee bleef de industrie achter bij het mkb als geheel, dat een omzetgroei van 7,4 procent neerzette. Ook de winstgroei lag met 16 procent onder het mkb-gemiddelde van 20,4 procent. Lees verder »  
Nog 14 dagen voor stopzetten pensioenopbouw in eigen beheer
Heeft u pensioen in eigen beheer dan heeft u nog twee weken, namelijk tot 1 juli 2017, de tijd om uw pensioenopbouw stop te zetten. Daarom een reminder van twee belangrijke stappen die u vóór die tijd moet nemen. Lees verder »  
 
 
 
Volg HLB online via:
Linkedin   Twitter
Contact
  Vestigingen
  Contactformulier
  Adviesgesprek aanvragen
  Werken bij HLB
Mijn gegevens
  Gegevens wijzigen
  Afmelden
 
Ondernemend, net als u
www.hlb-nannen.nl