Nieuwsbrief HLB Nannen - Oktober 2017 Lees online | Afmelden
HLB - Nannen
Nieuwsbrief
26 - 10 - 2017
 
 
Geachte relatie,

Bij deze ontvangt u van ons de maandelijkse klantennieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief leest u de laatste ontwikkelingen op fiscaal gebied, de aankomende evenementen en interessante publicaties. Deze maand leest u onder andere over de belangrijkste maatregelen uit het regeerakkoord, wijzigingen in de wet DBA en de meest actuele informatie over de Promotiedagen begin november. 

Als u toelichting wilt op een onderwerp, neemt u dan contact op met uw HLB-adviseur.

Wij zijn erg benieuwd naar uw reactie op deze digitale nieuwsbrief. Vanzelfsprekend zijn goede tips welkom! Deze kunt u mailen naar hlb@hlb-nannen.nl.

Kent u nog andere geïnteresseerden voor deze nieuwsbrief? Zij kunnen zich hier inschrijven.

Mocht u zich niet hebben ingeschreven of de nieuwsbrief niet willen ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.
Met vriendelijke groet,
HLB Nannen
 
 
Houd geldigheid Eurovergunning in de gaten!
Transportbedrijven die zich in Nederland bezig houden met goederenvervoer over de weg, moeten over een Eurovergunning beschikken. De vergunning is vijf jaar geldig en moet dan worden verlengd. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Top 5 belangrijkste wijzigingen regeerakkoord
De partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben gisteren hun plannen gepresenteerd voor de komende kabinetsperiode. Met het regeerakkoord, dat de naam ‘Vertrouwen in de toekomst’ heeft gekregen, willen de partijen een lastenverlichting doorvoeren voor de werkende middenklasse en voor de bedrijven die Nederland de afgelopen jaren door de crisis hebben geholpen. Dit doen ze door wijzigingen op diverse vlakken. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Geen onrust meer door afschaffing Wet DBA?
Het nieuwe kabinet wil af van de Wet DBA. Hiermee poogt het kabinet om  bedrijven en zzp’ers meer duidelijkheid te geven over hun onderlinge arbeidsrelatie. Hiervoor in de plaats komt een soort ‘opdrachtgeversverklaring’. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Promotiedagen Noord-Nederland 7 en 8 november
Op 7 en 8 november vinden in Martiniplaza te Groningen de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland plaats. HLB Nannen en HLB Treuhand Weser-Ems GmbH uit Oldenburg staan samen op standnr. 6055 in hal Expo 1. Beide dagen is het event van 12.00 tot 22.00 uur toegankelijk. Vraag hier uw toegangskaartje aan. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Verkiezing Drentse Onderneming van het Jaar 2017
De finale vindt plaats op 16 november in theater De Nieuwe Kolk in Assen. Bert Nannen, vennoot en fiscalist bij HLB Nannen, is dit jaar wederom één van de juryleden die een bijdrage levert aan de selectie van de genomineerden, finalisten en uiteindelijke winnaar. De finalisten van 2017 zijn: Resato uit Assen, BPZ uit Tynaarlo en de Waterkring uit Tynaarlo. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Najaarseditie HLB magazine SHIFT
Vol trots presenteren wij de zevende editie van HLB SHIFT. Een inspirerend magazine door en voor ondernemers, samen met persoonlijke verhalen van collega’s... HLB SHIFT, samen in beweging. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
HLB Insight | Autumn 2017
Lees nu de nieuwe uitgave van HLB Insight | Autumn 2017 en leer meer over HLB International, de successen en initiatieven van de diverse HLB member firms. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Volgt u ons al op Twitter?
Naast de berichten die u kunt lezen in deze nieuwsbrief en op onze website is ons nieuws ook via social media te volgen. Volg ons daarom via ons twitteraccount @HLB_Nannen. Hier verschijnen wekelijks alle actuele nieuwsfeiten. Kunnen wij u als nieuwe volger verwelkomen?
 
 
 
Op bezoek bij HLB Nannen, laad uw auto bij ons op
Rijdt u elektrisch en komt u binnenkort op bezoek bij HLB Nannen in Groningen? Dan kunt u voortaan bij ons uw elektrische auto opladen. 
 
 
 
 
Fiscaal nieuws
Wat mag gemeente met uw reclamebelasting?
De gemeente mag op openbare aankondigingen die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg reclamebelasting heffen. Maar moet de opbrengst van reclamebelasting ook toekomen aan de ondernemers die deze hebben opgehoest? Lees verder »  
Btw-correctie vanaf 2018 alleen nog digitaal
Verzorgt u zelf de btw-aangifte en heeft u een correctie hierop, oftewel een suppletie? Vanaf 1 januari 2018 kunt u een suppletie alleen nog maar digitaal doorgeven aan de Belastingdienst. Lees verder »  
Meer hypotheekruimte voor tweeverdieners
Tweeverdieners kunnen vanaf 2018 meer geld lenen voor de aankoop van een huis. Dan telt het tweede salaris niet voor 60%, maar voor 70% mee. Lees verder »  
Dga plukt zure vruchten regeerakkoord
Het nieuwe kabinet wil het tarief in box 2 verhogen. Keert de bv een dividend aan u uit, dan betaalt u daar vanaf 2020 meer belasting over. Aan de andere kant is uw bv straks minder belasting verschuldigd over de winst. Het kabinet heeft namelijk ook een stapsgewijze tariefsverlaging van de vennootschapsbelasting aangekondigd. Lees verder »  
Wat betaalt u aan leges bij zelfbouw?
Voor een omgevingsvergunning betaalt u legeskosten. Die worden gebaseerd op de kosten van het te bouwen pand. Standaard wordt daarvoor aangesloten bij de aanneemsom, maar wat nu als er sprake is van gehele of gedeeltelijke zelfbouw? Lees verder »  
Minimumloon iets omhoog per 1 januari 2018
De brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon per 1 januari 2018 zijn bekend. Deze bedragen worden halfjaarlijks aangepast. Er is een lichte stijging ten opzichte van 1 juli 2017. Lees verder »  
Alsnog compensatie voor vrouwelijke zelfstandige met kind
Bent u zelfstandige en tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 bevallen, dan heeft u recht op een compensatie van ongeveer € 5.600. Naar schatting komen 20.000 vrouwelijke zelfstandigen in aanmerking voor de compensatieregeling. Lees verder »  
Extra aftrek voor milieuvriendelijke tractor
Als u investeert in een milieuvriendelijke tractor, kunt u in aanmerking komen voor de milieu-investeringsaftrek (MIA) en / of de Vamil. Wat is dat en wat levert het op? Lees verder »  
Nieuw kabinet verhoogt vrijwilligersvergoeding
Het nieuwe kabinet wil de maximaal onbelaste vrijwilligersvergoeding verhogen van € 1.500 naar € 1.700. Dat staat in het regeerakkoord. Het is de bedoeling dat deze verhoging ingaat per 1 januari 2019. Lees verder »  
 
 
 
Volg HLB online via:
Linkedin   Twitter
Contact
  Vestigingen
  Contactformulier
  Adviesgesprek aanvragen
  Werken bij HLB
Mijn gegevens
  Gegevens wijzigen
  Afmelden
 
Ondernemend, net als u
www.hlb-nannen.nl