Wat betekent de komst van de AVG voor u? Lees online | Afmelden
HLB - Nannen
Nieuwsbrief
29 - 01 - 2018
 
 
Geachte relatie,

Bij deze ontvangt u van ons de maandelijkse klantennieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief leest u de laatste ontwikkelingen op fiscaal gebied, de aankomende evenementen en interessante publicaties. Deze maand leest u onder andere over de wijzigingen op loongebied, belangrijke aandachtspunten over bitcoins en belastingen, de aanstaande AVG wetgeving, en nog veel meer.

Als u toelichting wilt op een onderwerp, neemt u dan contact op met uw HLB-adviseur.

Wij zijn erg benieuwd naar uw reactie op deze digitale nieuwsbrief. Vanzelfsprekend zijn goede tips welkom! Deze kunt u mailen naar hlb@hlb-nannen.nl.

Kent u nog andere geïnteresseerden voor deze nieuwsbrief? Zij kunnen zich hier inschrijven.

Mocht u zich niet hebben ingeschreven of de nieuwsbrief niet willen ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.
Met vriendelijke groet,
HLB Nannen
 
 
Strengere privacyregels per 25 mei 2018! Kom in actie
Op 25 mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze Europese privacywet bevat de regels voor het (automatisch) verwerken van persoonsgegevens. Wat betekent de komst van de AVG voor u? Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Top 5 Wijzigingen voor de werkgever
Vanaf 1 januari 2018 verandert er voor u als werkgever weer het nodige. Hier vindt u de vijf belangrijkste wijzigingen op een rij. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
De eigen woning in 2018
Voor de eigen woning gelden stringente fiscale regels. Een lening voor de eigen woning moet bijvoorbeeld aan aflossingseisen voldoen om voor renteaftrek in aanmerking te komen. Bovendien geldt een aftrekbeperking voor rente in de hoogste belastingschijf (52%). Welke regels van toepassing zijn, is afhankelijk van uw individuele situatie. In deze Advieswijzer komen verschillende situaties aan bod. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Bitcoins en belastingen
De bitcoin is flink in het nieuws. Speculeren met bitcoins is razend populair, zeker nu rendementen op spaartegoeden bij de reguliere banken te wensen over laten. Maar waar moet je rekening mee houden bij je aangifte inkomstenbelasting en wat zijn de regels voor ondernemers? Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Special Lonen 2018
In de Special Lonen 2018 vindt u alle actuele informatie over de belangrijkste onderwerpen voor de werkgever en de dga, zoals de laatste wijzigingen in wet- en regelgeving, de Wet tegemoetkomingen loondomein, de AVG-privacyregels en de veranderingen rondom het minimumloon. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Volgt u ons al op Twitter?
Naast de berichten die u kunt lezen in deze nieuwsbrief en op onze website is ons nieuws ook via social media te volgen. Volg ons daarom via ons twitteraccount @HLB_Nannen. Hier verschijnen wekelijks alle actuele nieuwsfeiten. Kunnen wij u als nieuwe volger verwelkomen?
 
 
 
Op bezoek bij HLB Nannen, laad uw auto bij ons op
Rijdt u elektrisch en komt u binnenkort op bezoek bij HLB Nannen in Groningen? Dan kunt u voortaan bij ons uw elektrische auto opladen. 
 
 
 
 
Fiscaal nieuws
Zijn fooien belast of onbelast?
Zijn fooien voor de horecaondernemer in de inkomstenbelasting eigenlijk belast? En hoe zit het met de btw, moet u ook btw over fooien afdragen? Lees verder »  
Is postadres voldoende voor aftrek btw?
Als u de btw op aangeschafte goederen en diensten wilt verrekenen, moet u over de juiste facturen beschikken. Is een factuur met alleen de vermelding van een postadres voldoende? Lees verder »  
Nieuwe wet geeft rechter meer mogelijkheden verplichte zorg
De Wet forensische zorg van minister Dekker is door de Eerste Kamer goedgekeurd. Strafrechters kunnen hiermee makkelijker verplichte zorg opleggen aan bijvoorbeeld gedetineerden met een psychische stoornis, zowel tijdens als na hun gevangenisstraf. Ook krijgen rechters door de wet meer mogelijkheden om een tbs-maatregel op te leggen. De wet treedt op 1 januari 2019 in werking. Lees verder »  
Uw gebruikelijk loon als medisch specialist in 2018
Als dga en medisch specialist hoort u een loon te ontvangen dat gebruikelijk is voor het niveau en de duur van uw arbeid. Voor 2018 heeft de Belastingdienst het gebruikelijk loon van medisch specialisten vastgesteld op € 130.950. Dit bedrag wordt eventueel nog verhoogd met de verplichte bijdrage aan het beroepspensioenfonds. Lees verder »  
Vof tussen chef-kok en gastvrouw fiscaal geen issue
Bij samenwerkingsverbanden tussen echtgenoten of partners geldt fiscaal het gebruikelijkheidscriterium. Dit criterium staat de samenwerking in de horeca echter meestal niet in de weg. Lees verder »  
Geen bijtelling voor bestelauto zonder rittenadministratie, kan dat?
Als u geen bijtelling voor uw auto van de zaak wilt, bent u in principe verplicht een rittenadministratie bij te houden. Dit betekent nogal eens administratieve rompslomp. Heeft u een bestelauto? Dan kunt u met een ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik’ ook onder deze verplichting uit. Lees verder »  
Stel uw loonkostenvoordeel nog deze maand veilig
Had u in 2017 recht op de premiekorting oudere werknemer en/of de premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer, dan heeft u mogelijk vanaf 2018 recht op één of meer loonkostenvoordelen. Dat recht moet u dan nog wel veiligstellen in de laatste aangifte loonheffingen van 2017, die u deze maand indient. Lees verder »  
Jaaropgaaf 2017: check de gegevens
Als werkgever moet u aan uw werknemers na afloop van het jaar een jaaropgaaf verstrekken. Die jaaropgaaf is vormvrij. Er moeten echter wel een aantal verplichte gegevens op staan. Lees verder »  
Bent u als zelfstandig arts ook automatisch zelfstandig ondernemer?
Als medicus behandelt u uw patiënten op basis van uw eigen inzichten. Betekent deze zelfstandigheid ook dat u fiscaal automatisch als zelfstandig ondernemer kwalificeert? Lees verder »  
Ook bitcoin is belast in Box 3
Speculeren met bitcoins is razend populair. Ondanks het feit dat de koers bijna dagelijks enorm varieert, schaffen velen de virtuele munt aan. U dient deze bij de aangifte wel te vermelden in box 3. Lees verder »  
 
 
 
Volg HLB online via:
Linkedin   Twitter
Contact
  Vestigingen
  Contactformulier
  Adviesgesprek aanvragen
  Werken bij HLB
Mijn gegevens
  Gegevens wijzigen
  Afmelden
 
Ondernemend, net als u
www.hlb-nannen.nl