Let op: Deze maand afrekening WKR! Lees online | Afmelden
HLB - Nannen
Nieuwsbrief
26 - 02 - 2018
 
 
Geachte relatie,

Bij deze ontvangt u van ons de maandelijkse klantennieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief leest u de laatste ontwikkelingen op fiscaal gebied, de aankomende evenementen en interessante publicaties. Deze maand leest u onder andere over de afrekening van de WKR, hogere BTW-aftrek door zonnepanelen op woongedeelte boerderij, de consequenties voor de fiscale eenheid vennootschapsbelasting en nog veel meer. 

Als u toelichting wilt op een onderwerp, neemt u dan contact op met uw HLB-adviseur.

Wij zijn erg benieuwd naar uw reactie op deze digitale nieuwsbrief. Vanzelfsprekend zijn goede tips welkom! Deze kunt u mailen naar hlb@hlb-nannen.nl.

Kent u nog andere geïnteresseerden voor deze nieuwsbrief? Zij kunnen zich hier inschrijven.

Mocht u zich niet hebben ingeschreven of de nieuwsbrief niet willen ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.
Met vriendelijke groet,
HLB Nannen
 
 
Werkkostenregeling 2018 – de hoofdpunten op een rij
In februari vindt de afrekening van de werkkostenregeling (WKR) voor 2017 plaats. De werkkostenregeling blijft voor velen nog lastige materie. Daarom in deze advieswijzer een overzicht van de hoofdlijnen. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Hogere btw-aftrek door zonnepanelen op woongedeelte boerderij
Als u zonnepanelen op het dak van uw boerderij plaatst en deze tot het zakelijk vermogen rekent, krijgt u de btw op de zonnepanelen terug. Maar door het plaatsen van de panelen wordt in die situatie ook het deel van uw pand groter dat u zakelijk gebruikt. Met als gevolg dat u ook meer btw op uw pand terug krijgt. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Advieswijzer Auto en fiscus 2018
Fiscaal vriendelijk rijden wordt steeds lastiger nu de laatste jaren de autobelastingen zijn aangescherpt. Het kan nog wel, maar de voordelen zijn voor een steeds kleinere groep beschikbaar. In deze advieswijzer een blik op de fiscale toekomst van de auto. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Uitspraak van het Europese Hof leidt tot consequenties voor de
fiscale eenheid vennootschapsbelasting
Het Europese Hof heeft op 22 februari 2018 de einduitspraak gedaan inzake de zogenaamde per-elementbenadering. Deze uitspraak heeft belangrijke gevolgen voor het regime van de fiscale eenheid in de vennootschapsbelasting. Een aantal voordelen van de fiscale eenheid zullen door nieuwe wetgeving met terugwerkende kracht tot 25 oktober 2017 beperkt worden. Lees verder »
 
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Volgt u ons al op Twitter?
Naast de berichten die u kunt lezen in deze nieuwsbrief en op onze website is ons nieuws ook via social media te volgen. Volg ons daarom via ons twitteraccount @HLB_Nannen. Hier verschijnen wekelijks alle actuele nieuwsfeiten. Kunnen wij u als nieuwe volger verwelkomen?
 
 
 
Op bezoek bij HLB Nannen, laad uw auto bij ons op
Rijdt u elektrisch en komt u binnenkort op bezoek bij HLB Nannen in Groningen? Dan kunt u voortaan bij ons uw elektrische auto opladen. 
 
 
 
 
Fiscaal nieuws
Meer gefactureerde dan afgedragen loonheffing: zwart loon?
Werkt u op basis van een tarief per uur? Wat nu als u meer uren declareert bij de klant dan er aan loonheffing wordt afgedragen? Is er dan automatisch sprake van zwart loon? Lees verder »  
Meer partnerverlof bij toekomstige baby
Bij de geboorte van een baby krijgt de partner van de moeder voortaan meer vrij. Het kabinet gaat dit via een wetsvoorstel realiseren. Lees verder »  
Fikse lastenverzwaring fiscale eenheid met buitenlandse vennoot
De Nederlandse fiscale regels inzake de fiscale eenheid zijn volgens een uitspraak van het Europese Hof in strijd met het EU-recht. Nederland zal daarom via een spoedreparatie deze wetgeving veranderen. Lees verder »  
Wat levert de verlaging vennootschapsbelasting u op?
De tarieven van de vennootschapsbelasting gaan de komende jaren fors omlaag, met maar liefst 4%-punt! Wordt de bv daardoor echt aantrekkelijker of zit er een fiscaal addertje onder het gras? Lees verder »  
WBSO: meld op tijd gerealiseerde S&O-uren 2017!
Heeft u in 2017 innovatieve werkzaamheden verricht en gebruikgemaakt van de WBSO? Vergeet dan niet om de gerealiseerde S&O-uren en eventuele kosten en uitgaven tijdig door te geven aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). U heeft hiervoor nog tot uiterlijk 31 maart aanstaande de tijd. Lees verder »  
Tijdige en correcte aangifte voorkomt 8% belastingrente
Ondanks dat de rentestand al jaren extreem laag is, berekent de fiscus voor de bv 8% belastingrente en 4% voor de niet-bv. Hoe voorkomt u dat u deze rente verschuldigd wordt? Lees verder »  
Wel of geen reclamebelasting betalen?
Gemeentes hebben de mogelijkheid reclamebelasting in te voeren. Dit mag ten aanzien van openbare aankondigingen die te zien zijn vanaf de openbare weg. Daarbij mag een gemeente niet positief discrimineren en bepaalde vormen van reclame, bijvoorbeeld culturele reclame-uitingen, willekeurig van belastingheffing uitsluiten. Lees verder »  
Recht op dubbele aftrek hypotheekrente?
Als u tijdelijk beschikt over twee woningen omdat uw woning nog niet verkocht is, heeft u recht op aftrek van hypotheekrente voor beide woningen. Maar hoe lang en aan welke voorwaarden moet u dan voldoen? Lees verder »  
Uw WOZ-beschikking komt er weer aan!
Nog even en de nieuwe WOZ-beschikking valt weer in de bus. Waar moet u op letten bij de beoordeling of de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand juist is? Lees verder »  
Kan ik mijn auto naar privé halen?
Als uw auto in de bijtelling te duur wordt, wilt u deze wellicht overnemen in privé. Maar kan dat zomaar en maakt het nog wat uit of u een eenmanszaak heeft of een bv? Lees verder »  
 
 
 
Volg HLB online via:
Linkedin   Twitter
Contact
  Vestigingen
  Contactformulier
  Adviesgesprek aanvragen
  Werken bij HLB
Mijn gegevens
  Gegevens wijzigen
  Afmelden
 
Ondernemend, net als u
www.hlb-nannen.nl